Både vaccination mod COVID-19 og overstået COVID-19-infektion giver immunitet i mindst 8 måneder Categories: COVID-pas, SST, Vaccination Timelines: _Timeline, SST

Nyhed fra SST:

Sandsynligheden for at blive syg igen med COVID-19 efter overstået infektion er lille. Forskning peger på, at immuniteten vil være på mindst 8 måneder efter overstået infektion. På nuværende tidspunkt har vi ikke lige så lang opfølgningstid for vaccinerne, men vurderingen er, at immuniteten efter vaccination vil være mindst ligeså effektiv og langvarig som efter overstået infektion.

”Det er glædeligt, at den nyeste forskning bekræfter vores forventning om, at immuniteten efter overstået infektion er længerevarende. Med det vi ved om effekten af vaccinerne, er det også vores vurdering, at vaccinerne vil give en mindst lige så langvarig immunitet. Vi følger forskningen tæt og forventer, at immuniteten kan være endnu længere end 8 måneder.”

”Det er endnu for tidligt at sige noget om behovet for revaccination, men det er selvfølgelig et område, som vi vil følge nøje i den kommende tid.”

Vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst

 

Posted Under

Skriv et svar