Børn udgør en meget lille del af de smittede med coronavirus Categories: Børn og unge, Smitte, SSI, Test Timelines: _Timeline, SSI

Nyhed fra SSI:

I Danmark er der indtil videre påvist infektion med SARS-CoV-2 hos 175 børn under 18 år. Det svarer til 2,6% af det samlede antal bekræftede COVID-19 tilfælde. Knap halvdelen (47%) af COVID-19 tilfældene blandt børn under 18 år var teenagere. 18% var under 2 år og 15 % var mellem 7-9 år.

Ifølge rapporten har i alt 15 børn (9%) været indlagt i forbindelse med deres COVID-19 diagnose. Og ingen af dem har været så syge, at de har haft behov for intensiv behandling. Hos voksne 18-59 årige er 12% af de påviste COVID-19 tilfælde blevet indlagt. Og for personer over 60 år er hele 52% blevet indlagt.

Fordi børn ofte har milde eller helt asymptomatiske forløb, er det blevet diskuteret, om børn udgør en væsentlig kilde til smittespredning af COVID-19, som man for eksempel ser det med influenza Her er konklusionerne mere uvisse.

”Ifølge Folkehelseinstituttet er der ikke tilstrækkelig data til at underbygge, at børn udgør en væsentlig kilde til smittespredning af COVID-19.”

”Det er vist, at børn smittes på lige fod som voksne i familier. Men det er endnu uvist, i hvilken grad mildt syge og asymptomatiske børn er med til at sprede COVID-19 i samfundet. Her er der brug for flere studier.”

Afdelingschef hos Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

 

Posted Under

Skriv et svar