“Det handler nu om at begrænse social omgang med andre mennesker…” Categories: Børn og unge, Mink, Mundbind, Plejehjem, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Smitte, Test Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“Vi er blandt de lande, der tester allermest per indbygger – mere end 3.000.000 test er der nu gennemført. Vi har opsporinger af de smittede.”

“Vi bliver hele tiden klogere på den her sygdom. Og meget tyder på, at en del, også unge og yngre, kan få senfølger af COVID-19, som for nogens vedkommende kan vise sig at være rigtig alvorlige. Åndenød, koncentrationsbesvær, hukommelsestab, smerter i muskler og led, nedsat smagssans, nedsat lugtesans og andre gener. Det kan ramme i alle aldersgrupper.” 

“Og så er det altså stadigvæk sådan, og jeg kan næsten ikke sige det her indtrængende nok, at et ungt menneske kan smitte videre – give corona’en til en ældre eller et andet sårbart menneske, som i værste fald kan dø af virussen.”

“Med virkning fra i morgen klokken 12, der bliver forsamlingsforbuddet over hele landet sænket til 50 personer. […] Indsatsen i nattelivet vil gælde i hele landet. Og det betyder, at landets caféer, restauranter og barer skal lukke for gæster klokken 22, det gælder også fra i morgen. Og at gæster og ansatte skal bære mundbind, med mindre de sidder ned. […] For sundheds- og ældreplejen, der vil det gælde, at der nu indføres skærpede retningslinjer til brug af mundbind eller visir, for eksempel på sygehus og plejehjem, og hvis man skal til egen læge. […] De her tiltag gælder frem til og med den 4. oktober.”

“Derudover kommer vi med anbefalinger til vores allesammens sociale liv. […] Det handler nu om at begrænse social omgang med andre mennesker.”

“Det vil jeg ikke alene erkende, det vil jeg da glæde mig over (angående, at sundhedsvæsenet på nuværende tidspunkt ikke er i nærheden af at være overbelastet). Tænk, at vi står i en situation, hvor vi ikke er i nærheden af en overbelastning af vores sundhedsvæsen, du får det til at lyde som om, at det skulle vi være kede af. Det er vi da ualmindelig glade for. Det er vi da også stolte af. Det er stærkt sundhedsvæsen, vi har i Danmark, som er kommet godt igennem det her. […] Men jeg vil gerne angribe den præmis, at det er dét, det har handlet om. Det er et et element af den indsats, vi har haft i Danmark.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Vi kan også se, at der er ikke nogen aldersgrupper, der går fri her. Det er alle aldersgrupper. Det er også unge mennesker. De sidste to uger, så har 14 % af de nyindlagte været under 30 år. Og hvad er man indlagt med – ja, det er jo altså COVID-patienter”

“Vi har de værktøjer, der skal til. Og vi tøver ikke med at tage dem i brug.”

“Noget af dét […] som vi skal have fokus på, det er dét, vi kalder superspredningsbegivenheder, at man under nogle bestemte omstændigheder får smittet rigtig mange mennesker på én gang. Og det er veldokumenteret og velbeskrevet i den videnskabelige evidens, vi kigger i, men det er også veldokumenteret både fra Danmark og fra udlandet.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“Jamen, det gælder jo om at forebygge. Og vi ved, at der er så meget samfunds smitte nu, så vi forventer, at der i løbet af de næste par uger vil komme et stigende pres på sygehusene.”

“Borgmesteren i Hjørring har opfordret til, at de smittede mink bliver aflivet. Og det samme har Enhedslisten her i Folketinget opfordret til, at man genoptager det med at aflive eller slå dem ned, hedder det. … Men hvis det her fortsætter i samme tempo, ligger det så i den såkaldte værktøjskasse at genoptage den metode med at aflive”

Esben Olsen, Nordtinget

“Jamen, det er klart, det ligger i værktøjskassen, men det bliver altså fødevaremyndighederne, der kommer til at trykke på den knap.”

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak

Posted Under

Skriv et svar