Covid-19 er igen en samfundskritisk sygdom fra og med torsdag den 11. november Categories: COVID-pas, Epidemiloven, Regeringen, Restriktioner, Smitte, Vaccination Timelines: _Timeline, Regeringen

Nyhed fra Sundhedsministeriet:

På baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen har Epidemiudvalget i dag vedtaget, at Covid-19 fra torsdag igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom i en periode på én måned.

Epidemiudvalget har endvidere besluttet at genindføre coronapasset på en række områder – også på baggrund af en indstilling fra epidemikommissionen. På sundhedsministeriets område betyder det, at coronapas indføres for besøgende på sygehuse – dog ikke for nære pårørende, værger, personlige repræsentanter, advokater mv.

På indstilling fra epidemikommissionen har Epidemiudvalget derudover besluttet at forkorte varigheden af gyldigt coronapas for immunitet efter tidligere smitte fra 12 måneder til 6 måneder. Det sker bl.a. på grund af nyere viden om vigende immunitet sammenlignet med vaccination.

Samtidig sænkes aldersgrænsen fra 16 år til 15 år for krav om coronapas.

Epidemikommissionen har indstillet, at der genindføres coronapas på en række områder i samfundet. En samlet oversigt over steder, der fra fredag kl. 6 kræver coronapas vil kunne ses på coronasmitte.dk. (opdateres, når alle ressortministre har forelagt indstillinger fra d. 8. november for Epidemiudvalget)

Posted Under

Skriv et svar