Danmark indfører indrejserestriktioner for syv lande i det sydlige Afrika Categories: Regeringen, Restriktioner, Udlandet Timelines: _Timeline, Regeringen, Restriktioner for rejser

Nyhed fra Sundhedsministeriet:

Statens Serum Institut har i dag indstillet til den nationale taskforce for COVID-19 rejserestriktioner at aktivere den røde sikkerhedsventil for Sydafrika, Lesotho, Eswantini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia henset til en ny virusvariant B.1.1.529. Af hensyn til at begrænse importen af denne potentielt bekymrende virusvariant har den nationale COVID-19 taskforce for rejserestriktioner derfor besluttet at skærpe rejserestriktionerne for de nævnte lande.

Beslutningen medfører, at indrejsende til Danmark, herunder vaccinerede, som inden for de seneste 10 dage forud for indrejse i Danmark har haft ophold (dog ikke transit) i de nævnte lande, skal have foretaget en test inden for 24 timer efter indrejse samt isolere sig i 10 dage efter indrejse. Ved aktiveringen af den røde sikkerhedsventil indføres der også forbud mod at flyve til Danmark fra de syv lande med passagerer, som ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test, jf. Bekendtgørelse om forbud mod at lande med passagerer fra visse lande og regioner uden negativ COVID-19-test. Der er på nuværende tidspunktet ingen direkte flyvninger mellem Danmark og de syv lande.

Herudover indføres der krav om, at udlændinge, der ikke har fast bopæl eller opholdstilladelse til Danmark, skal kunne fremvise en negativ test foretaget forud for indrejse i Danmark samt krav om at have et særligt anerkendelsesværdigt formål for at blive tilladt indrejse i Danmark.

Posted Under

Skriv et svar