“Vi indfører nu et krav om, at man i Danmark skal bære mundbind i den kollektive transport…” Categories: Mundbind, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Smitte Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“Vi indfører nu et krav om, at man i Danmark skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet. Det har indtil nu været en anbefaling. Nu bliver det et krav. Og vi taler ikke myldretrafik – vi taler alle tidspunkter af døgnet.” 

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Vi ved fra mange af vore nabolande, at selvom det kan føles lidt sært de første par minutter, så vender man sig hurtigt til det. Og når alle har mundbind på – ja, så skiller man sig heller ikke ud.” 

Transportminister Benny Engelbrecht (S)

“…vi tror, at vi kan holde virus i skak den kommende tid ved at bruge alle de værktøjer, som er blevet nævnt i dag, nu også med mundbind i offentlig transport, sådan at vi kan komme igennem efteråret uden for voldsomme stigninger i smittetilfælde.” 

Afdelingschef hos Statens Serum Institut Tyra Krause

“…altså de der estimater, som du henviser til. Vi har kigget til vores norske kolleger, som har lavet sådan nogle vurderinger af forholdet mellem smittetryk, hvor mange, antager vi, som jeg sagde før til den anden spørger, kan gå rundt og være asymptomatiske smittebærere. Hvor mange skal bære maske i forhold til at få en beskyttende effekt. […] De norske beregninger er der rigtig mange forbehold over for dét, der indgår i modellen. […] Vi har ikke den perfekte videnskabelige dokumentation, desværre. Det ville være et ønske, vi havde store lodtrækningsforsøg, det har vi ikke, men vi har tilstrækkelig dokumentation til, at vi kan sjusse os til det.” 

Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

Posted Under

Skriv et svar