“Den her sygdom, den trækker lange spor…” Categories: Børn og unge, Plejehjem, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Skole og uddannelse, Smitte Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“Der er i det hele taget meget, der ikke bliver som før. Hverdagen kommer ikke tilbage i vores samfund foreløbig, og vi skal leve med mange restriktioner mange måneder endnu.” 

“Og vi skal måske for altid vende os til at omgås hinanden på nye måder.” 

“…så vil regeringen fra onsdag den 15. april begynde at åbne landets vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og skoleklasser for de mindste klasser igen. Det gælder klassetrinene fra 0. til 5. klasse.”

“Forudsætningen for, at vi kan åbne et sted nu, er, at vi til gengæld må forlænge lukningen af Danmark andre steder. Regeringen forlænger derfor følgende restriktioner foreløbigt i cirka fire uger frem til den 10. maj: Vi må maksimalt stadigvæk være ti personer samlet på ét sted. Grænserne vil fortsat være lukkede, så vi skærmer os for smitte udefra, og derfor er vi også i gang med nu at se på, hvordan vi kan minimere den risiko, der kan være, når folk rejser til Danmark for at arbejde.” 

“Og der bliver desværre ingen afsluttende eksamener i folkeskolen i år. For dem, der skulle have været til eksamen, vil den seneste årskarakter blive gjort til prøvekarakteren. Jeg ved godt, det for mange er en trist besked, for rigtig mange unge ønsker sig selvfølgelig en almindelig afslutning på skoleåret. Og i øvrigt på en lang skoletid.”

“Da vi lukkede Danmark ned, der sagde vi fra regeringen, at vi hellere ville gå et skridt for langt, end et skridt for kort. Når vi nu skal i gang med stille og roligt at åbne Danmark op, så er det omvendt, så vil vi hellere tage et skridt for kort end for langt.” 

“Vi har ikke en strategi i Danmark, der handler om flokimmunitet.” 

“Det (forstået; strategien) er at forsinke smitten, så den ikke rammer for mange på én gang.” 

“Altså jeg tror ikke på, at vi vender tilbage til det Danmark, vi kendte før corona’en. Jeg tror, vi vil blive ved med at skulle tage hensyn til hinanden og passe på hinanden.” 

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Den beslutning, som regeringen har taget, den er begrundet i en matematisk model, så det er ikke gætteværk det her.” 

“Men det er klart, det er jo en konsekvens af, at smitten spredes, at der også opbygges immunitet. Og i sidste instans er det én af de ting, der vil hjælpe os til at komme igennem denne her krise.”

Direktør for Statens Serum Instituttet Kåre Mølbak

“…I får en del af jeres hverdag tilbage, men som statsministeren også sagde, så bliver hverdagen ikke ligesom før. Og I har som børneforældre et kæmpe ansvar for at hjælpe jeres familie og jeres børn til at få struktur på den nye hverdag med de nye rammer og de nye anbefalinger og retningslinjer, der kan være for deres skolegang, for hvordan det bliver nede i vuggestuen, eller hvordan det bliver i børnehaven.” 

Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

Posted Under

Skriv et svar