“Den klare forventning er, at vi kan undgå store nationale nedlukninger i fremtiden – vi har nu supervåbenet over dem alle, nemlig vaccinerne…” Categories: Børn og unge, COVID-pas, Epidemiloven, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Revaccination, Skole og uddannelse, Smitte, SSI, Test, Vaccination Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“Hverdagen er heldigvis tilbage langt de fleste steder, og vi har, os der står heroppe, den klare forventning, at vi kan undgå store nationale nedlukninger i fremtiden – ganske enkelt, fordi vi har nu supervåbenet over dem alle, nemlig vaccinerne.”

“På den ene side, der står vi med den værste variant af coronaen hidtil. Den er blevet mere smitsom. Det er dét, der hedder Delta-varianten. På den anden side, så sætter vi samfundet fri af restriktioner. Det er jo på sin egen måde en lidt mærkelig situation. Og den er kun mulig af én eneste årsag, og det er vaccinerne.”

“…jeg vil gerne sige meget direkte til jer, som ikke er blevet vaccineret: I løber lige nu en større risiko end på noget andet tidspunkt for at blive smittet med corona…”

“Vi kender ikke endnu det fulde billede af senfølgerne, men sundhedsmyndighederne vurderer nu, at omkring hver tiende vil blive ramt af senfølger eller kan blive ramt af senfølger”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Vi er på vej mod en epidemi blandt de ikke-vaccinerede i Danmark.”

“Kom og hjælp dig selv og hjælp samfundet med at holde Danmark åbent ved at få de to stik.”

“Skal vi have et tredje stik? Lad mig sige, den danske forventning er, at vi alle på et tidspunkt skal have et tredje stik.”

“…på grund af al vores nedlukning, og på grund af al vores afstand, jamen, så har danskerne haft faktisk halvandet årstid, uden rigtig at have influenza, og det betyder, at vi faktisk som nation er rimelig […] som befolkning er rimelig modtagelig over for influenza…”

“Men dét, der er helt afgørende, det er, at vi på den ene side er klar til at slå smitten ned med effektive, målrettede tiltag, hvis den skulle vise sig pludselig at være i fare for samfundet”

“…jamen, der er én grund til, at smitten florerer i det sogn, man bor i. Det er, fordi der er for få, der har taget vaccinen.”

“Jamen, en forudsætning for, at man kan foretage lokale nedlukninger, jamen, det er faktisk, at den (COVID-19) defineres i Epidemiloven som værende samfundskritisk”

“Fordi det skal jo være sådan, at […] vi skal ikke bruge […] vi skal ikke have hele våbenskabet åbent, for at bruge det billede, hvis vi ikke skal bruge det våben.”

“Og vi har vores coronapas, som sikrer adgang til forskellige dele af samfundet, hvis du har en negativ test eller er vaccineret.”

“…det (COVID-pas) har været et vigtigt, vigtigt element, fordi det har betydet, at vi har kunnet være lidt mere sammen, og forretningerne har kunnet åbne, kulturlivet har kunnet åbne lidt hurtigere i en sikkerhed for, at det ikke blev nye smittebobler.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“Hele systemet, som vi også har praktiseret meget herhjemme med test og opsporing og så videre er meget vigtigt. Det giver information om, hvor vi er, men det er jo også med til at reducere smittekæder og så videre.”

“Man kan faktisk se, at nogen af de der adfærdseffekter, de kommer før, at der kommer politiske tiltag, fordi folk de ser, der er en situation, og reagerer på det.”

Leder af Ekspertgruppen Torben M. Andersen

“Virussen er farveblind. Alle kan blive smittet. Den vaccine, vi har, er ekstremt sikker og ekstremt effektiv.”

“De vacciner, vi bruger i Danmark. De to vacciner, som vi anbefaler, er noget af det bedst dokumenterede og mest effektive og sikre, som jeg nogensinde har set i alle de mange år, jeg har haft med det her at gøre.”

“Så I (de unge) skal tage det for jeres egen skyld. I skal tage det for jeres families skyld. I skal tage det for at holde jeres uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser åbne.”

“Vi går i gang nu med, som jeg siger, en helt udvalgt gruppe, hvor vi ikke er i tvivl om, det er det rigtige at gøre (at give en revaccination), og så er vi totalt på forkant.”

“Jeg har selv vaccineret 15-årige på skoler uden deres forældres tilstedeværelse.”

“Så venter vi på at se dokumentation og godkendelse fra lægemiddelmyndighederne i forhold til dét, der hedder boosterstik…”

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

Posted Under

Skriv et svar