“Den mest håbefulde dag overhovedet i år 2020…” Categories: Plejehjem, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Smitte, Test, Vaccination Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde :

“For to dage siden, den 27. december, blev de første danskere vaccineret. Det var en mærkedag. Den mest håbefulde dag overhovedet i år 2020. Samtidig, så var den desværre ikke et vendepunkt endnu. […] Meldingen fra flere sygehuse og regioner er, at situationen er meget alvorlig. Mange operationer aflyses. Kapaciteten er under pres. Og personalet løber mere end stærkt. Derfor forlænger vi nu de skærpede restriktioner, den reelle nedlukning af Danmark fra 3. januar til og med den 17. januar.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“En kort status på vaccinerne. For det første, vi køber jo alt, hvad vi kan få. Og det er fortsat strategien at starte med de sårbare og dem, der passer på vores sårbare i samfundet. […] Og vi starter som sagt med at vaccinere på vores plejehjem. […] Og derfor kan vi nu i dag melde, at vi forventer at være nået i mål med at have tilbudt alle plejehjemsbeboere på danske plejehjem fuld vaccination, det vil sige to doser, inden udgangen af januar.”

“Kviktest af plejehjemspersonale – her begynder vi de første af plejehjemmene i Region Hovedstaden, hvor smitten er størst, og hvor vi ser mange udbrud, hvor vi altså kviktester personalet, når de møder ind…”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“Hold dig til få. Hold dig til din husstand, eventuelt nogle enkelte. Hvis I går udenfor nytårsaften, så hold jer til det selskab, I er i. Lad være med at blande jer med andre. Og så kunne jeg måske også godt tilføje, at det heller ikke skader at gå tidligt hjem og gå tidligt i seng nytårsaften. Og det kunne måske lyde som en ufestlig og kedelig nytårsaften. Men jeg tror, hvis vi alle sammen gør det, som jeg lige har beskrevet, så tror jeg faktisk, det er den allerbedste fejring, vi overhovedet kan lave, når vi forlader det her helt særlige år 2020 og går ind i 2021, hvor vi stadigvæk har epidemien med os.”

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

“Vi kan se af data fra HOPE-projektet, at vi har set flere, end vi har gjort ellers, i juledagene. Det skal vi nu vente og se, hvor meget øget smitte, det udløser.”

“Så der kan vi simpelthen regne ud fuldstændig lineært, at hver eneste gang, vi får vaccineret nogen af dem, så bliver der altså mindre sygdom, mindre død, mindre pres på vores sundhedsvæsen. […] Så der har været meget snak om, hvornår når vi flokimmunitet, og det er selvfølgelig det endelige slutmål, men vejen derhen, der har vi meget, meget gevinst hver eneste gang, vi får vaccineret en person.”

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak

Posted Under

Skriv et svar