Den nuværende testindsats udvides, så børn fra og med 1. klasse tilbydes en screeningstest for Covid-19 ugentligt Categories: Børn og unge, Regeringen, Restriktioner, Skole og uddannelse, Smitte, Test Timelines: _Timeline, Regeringen, Restriktioner for skole og uddannelse (UVM)

Nyhed fra Sundhedsministeriet:

Sundhedsmyndighederne anbefaler nu at nedsætte grænsen for screeningstest på skoler til børn fra og med 1. klasse. På baggrund af anbefalingen fra sundhedsmyndighederne og den nuværende smittesituation har regeringen og KL indgået en aftale om at videreføre og udvide test-setuppet på skoler mv. frem til d. 31. marts 2022.

“Smitten er desværre markant til stede ude på skolerne og spreder sig blandt børnene. Heldigvis bliver børn sjældent ramt hårdt af corona, men de kan stadig sætte gang i smittekæder, der i sidste ende rammer de ældre og sårbare borgere i samfundet. Her vil screeningstest ned til 1. klasse være et værdifuldt værktøj, som fanger smitten og kan være med til at sætte en stopper for den.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

Medarbejdere og børn fra og med 1. klasse i grundskolen, som ikke er vaccinerede eller har været smittede med covid-19 inden for de seneste 6 måneder, opfordres til at lade sig screeningstest én gang om ugen. Ved høj lokal Covid-19-smitte i enten et sogn eller en kommune opfordres til to ugentlige test for medarbejdere og elever fra og med 1. klasse i grundskolen, der ikke er vaccinerede eller tidligere smittede.

Posted Under

Skriv et svar