“Den nye coronavariant – kaldet Omikron – spreder sig lige nu rundt i Verden…” Categories: COVID-pas, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Revaccination, Smitte, Vaccination Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“I dag har vi derfor et helt centralt budskab til jer – oldeforældre, bedsteforældre, sårbare, personale i frontlinjen – alle jer, der blev vaccineret allerede sidste vinter og i foråret – en meget, meget kraftig opfordring til at tage imod det tredje vaccinestik. Til alle I andre over 18 år, som fik det andet stik i sommer, I vil modtage en invitation til tredje stik i løbet af de kommende måneder.”

“Vaccinerne, de virker. Det er fakta. […] Jo færre der er vaccineret i vores samfund – jo større er risikoen også for, at virus spreder sig, og at smitten løber løbsk.”

“Lige nu har vi stadigvæk et åbent samfund. Det skal vi gøre alt, hvad vi kan for at bevare. […] Coronapasset er tilbage. Det samme med mundbindet. Vi skruer op for testindsatsen endnu mere. Og nu skal der virkelig fart på vaccineindsatsen.”

“Kapaciteten skal op, så myndighederne fra midten af december kan vaccinere en halv million danskere om ugen.”

“Så man må sige, samlet set går det utroligt godt i Danmark med helt frivilligt og ordentligt at få folk til at tage vaccinen. Og det er, vil jeg gerne sige – jeg tror både på egne af myndigheder og os politikere – den vej, vil helst vil betræde (angående spørgsmål om vaccinepligt). […] Vi ser selvfølgelig, hvad der sker i andre lande, men det er helt oprigtigt fra vores side, at vi vil aller-aller-aller-allerhelst have, at det er det enkelte menneske, der træffer beslutningen. Men vi har omvendt ikke noget imod, nogen af os, der står her at gør meget, meget klart, hvor vigtigt det er, at det valg så også bliver truffet.”

 

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Det vil sige, vi har altså et vindue nu, og det vindue ved vi, det kommer til at lukke sig. Så det vindue skal vi bruge klogt. Og det er to ting, vi skal gøre. Det ene, det er, forsink udbredelsen – gør alt, hvad vi kan for det. Og det andet er – vi skal vaccinere helt i bund nu, for det er så afgørende at få vaccinerne ud, det tredje stik – dem, der stadigvæk mangler første og andet stik, og så alle dem der bliver inviteret nu.”

“Budskabet fra os er, at man skal bruge en PCR-test, hvis man har symptomer på coronavirus. Hvis man har været i nær kontakt til en smittet. Eller hvis man har fået et positivt testsvar fra en antigentest.”

“Så lige noget nyt omkring de to lægemidler, som Danmark har oplyst, at vi har indkøbt til lægemidler, som er udviklet til behandling af corona. Det er vigtigt at sige, det er ikke relevant for alle, men det har vist sig i forsøgene at have nogle gode effekter, især på nogen risikogrupper. Og jeg kan oplyse, at vi forventer at modtage den første leverance af det ene lægemiddel i løbet af næste uge.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“Vaccinerne er supervåbenet. Det er det helt fantastiske supervåben, vi har i vores værktøjskasse, og det er dét, der skal bringe os helskindet igennem den her vinter, sådan at vi kan holde et åbent samfund, et sygehusvæsen der kan behandle sygdom, og samtidig så vi undgår unødig sygdom og dødelighed.”

“Vi har inden for de forløbne par dage rundet 4,6 millioner vaccinerede i det her land. Det var det mål, vi satte os, da […] vi havde et 90-procent-mål inden 1.10. Men vi er ikke i mål endnu. Og nu har vi jo så udvidet endnu engang vores vaccineprogram med børn mellem 5 og 11 – det er 431.000 nye invitationer, som vi nu begynder at rulle ud over den kommende uge. Og det betyder jo, at vores målsætning – vi har hævet barren for os selv. Vi vil stadigvæk holde fast på de 90 procent, og det skal vi nok også komme.”

“Så en opfordring til alle jer, der har fået invitation til jeres barn: Tag vaccinen – tag den så hurtigt som muligt. Vi har brug for immuniteten for, at vi kan komme igennem vinteren. I har brug for at vaccinere jeres barn for barnets skyld, for familien og trivslens skyld og sådan, vi kan holde vores skoler åbne, og børnene sikkert og trygt kan gå i skole.”

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

“Vi forfølger som myndigheder dét, der hedder en forsinkelsesstrategi. Det er altså, som vi hørte sundhedsministeren sige – vi vil gerne forsinke det tidspunkt, hvor den her virus rigtig finder indpas i Danmark. Det har vi prøvet tidligere. Vi har prøvet det med Delta-varianten, hvor vi lykkedes med det i flere måneder.”

“Vi har ét helt afgørende supervåben – det er vacciner. Med den nuværende Delta-variant, der ved vi, at når vi vaccinerer, der kan vi forebygge mindst to ud af tre infektioner. Vi kan forebygge videresmitte fra dem, der alligevel bliver smittet, og endelig, så kan vi forebygge 9 ud af 10 indlæggelser.”

Direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum

“Vi oplever et akut pres på sundhedsvæsenet lige nu, som er alvorligt. Der er sengepladser, der er lukket, fordi der ikke er medarbejdere nok til at tage sig af patienterne. Og planlagte behandlinger bliver udskudt.”

“For det første, så er der jo mennesker, som er alvorligt syge med Corona, og andre der er på hospitalerne til observation for Corona. […] For det andet, så oplever vi generelt på hospitalerne, at der er flere danskere end vanligt, der har brug for akut behandling.”

“Det er vigtigt for mig at sige, at man skal ikke være bekymret for, hvis man bliver akut eller livstruende syg eller kommer ud for en ulykke, at vi så ikke også godt kan hjælpe, når man kommer ind i sundhedsvæsenet.”

Formanden for Danske Regioner Stephanie Lose

Posted Under

Skriv et svar