Den nye virus kan godt smitte fra menneske til menneske ved tæt kontakt med de smittede Categories: Børn og unge, PreCorona, Smitte, SSI, Udlandet Timelines: _Timeline, SSI

Nyhed fra SSI:

Siden WHO’s første udmelding er der set yderligere tilfælde, dels i Kina og dels blandt rejsende fra Wuhan til flere nabolande. Der er således påvist enkelte tilfælde i Thailand, Japan og Sydkorea – alle blandt rejsende fra Wuhan. Ifølge det europæiske center for sygdomskontrol (ECDC) har der frem til 20. januar 2020 været 198 bekræftede tilfælde af patienter, der er smittet med den nye nCoV-virus. Heraf er fire døde.

“Det kommer ikke helt bag på os. Det er velkendt for andre typer af coronavirus som fx MERS-CoV, at der kan ses smitte ved tæt kontakt til syge patienter. Men dette er ikke ensbetydende med, at der sker smitte imellem mennesker ude i samfundet.”

Afdelingschef på Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

Det anses i øvrigt for sandsynligt at nCoV også kan give milde symptomer, der ikke nødvendigvis fører til undersøgelse og indlæggelse. Det reelle antal smittede kan derfor være større. Indtil videre ser det heller ikke ud til, at nCoV er så alvorlig som fx SARS og MERS, idet dødeligheden er betydeligt lavere.

Posted Under

Skriv et svar