Det er nu officielt jf. data, at alle i Danmark skal tilbydes en booster Categories: Plejehjem, Revaccination, SSI, Vaccination Timelines: _Timeline, SST

Nyhed fra SST:

Vaccinerne mod COVID-19 beskytter effektivt over for COVID-19, men beskyttelsen falder over tid, og faldet er mest udtalt blandt ældre personer og personer med underliggende sygdomme. En række lande, deriblandt Danmark, er derfor allerede begyndt at give et 3. stik til de ældste og til personer med et svært nedsat immunforsvar, fordi de er i særlig risiko, hvis de bliver syge med COVID-19.

En revaccination beskytter både dem selv mod at blive syge med COVID-19, og den forebygger samtidig, at de smitter de patienter eller ældre borgere på plejehjem, som er i risiko for at blive alvorligt syge.

”Vi vurderer, at den øvrige befolkning fortsat er godt beskyttet mod alvorlig COVID-19 efter deres 2. stik. Vi forventer dog, at den øvrige befolkning skal revaccineres på sigt. Vi følger selvfølgelig området meget tæt og vil løbende vurdere, hvornår der sundhedsfagligt er et behov for at tilbyde revaccination til den resterende befolkning, og om intervallet mellem 2. og 3. stik fortsat skal være 6½ måned, eller om det eventuelt skal være længere.”

Vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst

Planen for revaccination (fase 2) kan findes her. Dokumentation for planen kan findes her (i dette dokument beskrives organiseringen af vaccinationsindsatsen mod COVID-19 i forhold til udrulningen), mens notatet for revaccination kan findes her (notatet skal ses som en tilføjelse til gældende notat vedr. Organisering af vaccinationsindsatsen mod COVID-19 – udrulning, hvor i beskrivelse af primærvaccination mod COVID-19 findes).

Posted Under

Skriv et svar