Efter syv uger tyder det på, at udbruddet med COVID-19 er på retur Categories: Børn og unge, PreCorona, Smitte, SSI, Udlandet Timelines: _Timeline, SSI

Nyhed fra SSI:

Det er nu syv uger siden, at Verdenssundhedsorganisationen WHO den 5. januar 2020 første gang meldte om et udbrud af lungebetændelse af ukendt årsag i Wuhan i Hubei-provinsen i det østlige Kina.

Det viste sig, at det nye virus kunne smitte effektivt mellem mennesker. Nu cirka halvanden måned efter, at udbruddet blev erkendter der påvist over 75.000 tilfælde i verden og 2.000 dødsfald. Det er dog stadig 98,8% af alle tilfælde, som er påvist i Kina (74.279 tilfælde ud af 75.197), og der er kun registreret seks dødsfald uden for Kina.

Det daglige antal rapporterede nye tilfælde i Kina vist en let faldende tendens siden den 6. februar. Og der er ikke tegn til væsentlig smittespredning i lande uden for Kina.

”Meget tyder derfor på, at udbruddet af ny coronavirus i Kina er på retur, og at det faktisk toppede allerede i slutningen af januar. Det er en fantastisk god nyhed, fordi det viser, at alt det, der er blevet gjort i Kina, formentlig har en effekt.”

Faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut

Posted Under

Skriv et svar