EMA: Har igangsat en løbende vurdering af Johnson&Johnsons COVID-19-vaccine Categories: Bivirkninger, Lægemiddelstyrelsen, Test, Vaccination Timelines: _Timeline, Lægemiddelstyrelsen

Nyhed fra LMS:

EMA har i dag igangsat en løbende vurdering af en mulig Johnso &Johnsons COVID-19-vaccine fra vaccineproducenten Janssen. Den løbende vurdering er sat i gang for at være på forkant og spare administrativ tid i godkendelsesprocessen uden at slække på kravene til dokumentation for vaccinens effekt og sikkerhed.

EMA’s beslutning om at starte en løbende vurdering af Janssens mulige vaccine er baseret på foreløbige resultater fra laboratoriestudier, dyreforsøg og tidlige kliniske studier på mennesker. Indtil videre tyder resultaterne på, at vaccinen udløser produktion af antistoffer og T-celler (celler i immunsystemet, kroppens naturlige forsvar), der er målrettet mod virussen.

I øjeblikket er der store kliniske forsøg med flere tusinder forsøgspersoner i gang for at teste Janssens vaccine. På nuværende tidspunkt er det ukendt, hvornår resultaterne fra forsøgene bliver tilgængelige.

Betingede markedsføringstilladelser indebærer, at lægemidler kan godkendes inden langtidsdata for virkninger og mulige bivirkninger er tilgængelige, hvilket typisk vil sige efter 2-3 år.

EMA’s pressemeddelelse: EMA starts rolling review of Janssen’s COVID-19 vaccine Ad26.COV2.S

 

 

Posted Under

Skriv et svar