EMA: har igangsat en løbende vurdering af COVID-19-vaccine fra Valneva Categories: Lægemiddelstyrelsen, Vaccination Timelines: _Timeline, Lægemiddelstyrelsen

Nyhed fra LMS:

Det europæiske lægemiddelagentur EMA har i dag igangsat en løbende vurdering af en mulig COVID-19-vaccine ved navn VLA2001 fra producenten Valneva. Det sker på baggrund af foreløbige data fra laboratorieforsøg og tidlige kliniske forsøg med voksne.

I den løbende vurdering, der nu iværksættes, vil EMA vurdere data fra de fortsatte forsøg med vaccinen efterhånden som de bliver genereret med det formål at afgøre, om fordelene ved vaccinen overstiger dens risici. Normalt starter vurderingen først, når al data er tilgængeligt.

VLA2001 forventes at forberede kroppen på at forsvare sig selv mod smitte med SARS-CoV-2, dvs. den virus, der fører til COVID-19. Vaccinen indeholder inaktiv SARS-CoV-2-virus, der ikke kan medføre sygdom. Desuden indeholder VLA2001 to hjælpestoffer (adjuvanter), der igangsætter immunforsvaret i tilfælde af, at kroppen rammes af virus.

Læs nyheden fra EMA hér

Posted Under

Skriv et svar