Endnu flere skal kunne testes efter genindførsel af Coronapas Categories: COVID-pas, Regeringen, Restriktioner, Smitte, Test Timelines: _Timeline, Regeringen

Nyhed fra SFOS:

Med beslutningen om at genindføre coronapas stiger behovet for test yderligere. Derfor opjusterer myndighederne nu testkapaciteten, så man samlet kan foretage 370.000 test om dagen. Testkapaciteten fordeler sig således:

  • PCR-test stiger fra 150.000 til 170.000 om dagen
  • Hurtigtest stiger fra 100.000 til 200.000 om dagen

”På ganske kort tid går vi fra at kunne teste 100.000 til 370.000 om dagen. Det kan vi kun, fordi der er et stærkt samarbejde og en god dialog mellem regioner, kommuner og de private leverandører. Der bliver podet, analyseret og knoklet for, at vi har et velfungerende og tilgængeligt test-setup, så vi alle sammen kan fortsætte vores hverdag så normalt som muligt, samtidig med at vi sikrer en god kontrol med epidemien.”

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns

Fra i dag fredag den 12. november skal alle igen bestille tid, hvis de skal PCR-testes. For at forhindre for meget kø er det nemlig ikke længere muligt at møde op uden tidsbestilling ved PCR-teststederne. Hurtigtest hos de private leverandører er dog fortsat uden tidsbestilling. For at undgå køer her opfordrer myndighederne til at benytte hele åbningstiden ved hurtigteststederne.

Posted Under

Skriv et svar