Fokusrapport: Godt halvdelen af de danske plejehjem undgik helt covid-19 Categories: Plejehjem, Rapporter og notater, Restriktioner, Smitte, SSI, Test Timelines: _Timeline, Rapporter, SSI

Nyhed fra SSI:

Det første covid-19 tilfælde, der blev påvist hos en plejehjemsbeboer i Danmark, skete den 12. marts 2020. I alt er der blevet påvist 3.680 tilfælde af covid-19 blandt plejehjemsbeboere fra 1. marts 2020 til 28. februar 2021. I den undersøgte periode er der dog ikke blevet påvist nogen tilfælde af covid-19 på hele 57% af de danske plejehjem.

 I 7% af de 3.680 covid-tilfælde var der tale om enkeltstående tilfælde på det pågældende plejehjem. I resten af tilfældene var der tale om et udbrud. I alt har 31% af landets plejehjem haft covid-19 udbrud, der i gennemsnit ramte 7 beboere.

”Hvad angår de tilfælde, hvor der kun har været ét enkelt covid-19 tilfælde på et plejehjem, så ser det ikke ud til at spille en rolle om plejehjemmet er stort eller lille. Men der, hvor der har været et covid-19-udbrud, kan vi se en tendens til, at jo flere beboere, der bor på et plejehjem, jo relativt flere får påvist covid-19 – og jo større udbrud.”

Sektionsleder Brian Kristensen fra SSI

Rapport fra SSI

 

Posted Under

Skriv et svar