“Fordi det her i sidste ende handler om menneskeliv…” Categories: Pressemøde, Regeringen, Restriktioner Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“Jo hurtigere vi får styr på sygdommens udbredelse, jo hurtigere kan alle, sundhedsvæsen, virksomheder, lønmodtagere – ja, og os alle sammen, vende tilbage til en mere normal hverdag.”

“Og så vil jeg gerne gentage, hvis vi skal, hvis vi skal vente på at få fuldstændig evidens for at håndtere corona, så er det min klare overbevisning, at vi kommer for sent.”

“Og i sidste ende, når man træffer vidtgående beslutninger for et samfund, så er det selvfølgelig en politisk beslutning, og det står jeg fuldstændig på mål for. Og jeg har sagt fra starten, og jeg vil gerne gentage i dag, jeg vil hellere have, at vi går et skridt for meget end det modsatte.”

“Jeg kigger [..] med stor interesse på det, der sker i landene omkring os. Der er nye restriktive retningslinjer i Israel. Østrig har netop meddelt, at man indfører […] skrappe krav, så vidt jeg forstår det, bliver det nu sådan, at man kun må forsamles op til fem mennesker ad gangen. Spanien nærmer sig noget, der kan minde om en undtagelsestilstand, hvor man slet ikke må bevæge sig udenfor. Italien kender I allerede, og jeg ved, at der er, der er store overvejelser også i Frankrig. […] Og jeg, lad mig sige det, som det er, vi følger de andre lande, og jeg afviser ikke, at der kommer yderligere restriktioner og yderligere anbefalinger og yderligere lovgivning.”

“Altså for det første, så er vi jo ikke i en situation, hvor vi som regering, og hvor myndighederne i øvrigt, kan tillade sig alene at læne sig op af evidens, fordi vi står med en ny sygdom, som også bevæger sig og udvikler sig på en måde, som myndighederne ikke har kunnet forudse.  […] Og derfor vil jeg sige meget, meget klart, at hvis vi skal afvente evidensbaseret viden i forhold til corona, så kommer vi ganske enkelt for sent. Så vi kan ikke, vi kan ikke nøjes med at kigge i den retning.”

“Og i sidste ende, når man træffer vidtgående beslutninger for et samfund, så er det selvfølgelig en politisk beslutning, og det står jeg fuldstændig på mål for. Og jeg har sagt fra starten, og jeg vil gerne gentage i dag, jeg vil hellere have, at vi går et skridt for meget end det modsatte.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Det (løn-kompensationsaftale) er også en investering. Det er klart, det koster nogle penge. Det bliver dyrt, men alternativet havde været, at rigtig, rigtig mange mennesker var blevet sendt ud i arbejdsløshed…”

“Vi er parate til at gøre det, der skal til (angående (løn-kompensationsaftale)! Det er den korte udgave.”

Finansminister Nicolai Wammen (S)

“…det her vil koste statskassen dyrt, men der er ingen tvivl i mit sind om, at hvis vi ikke gjorde det her, så ville det komme til at koste statskassen og dermed os alle sammen – lønmodtagere og virksomhed – endnu dyrere.”

Administrerende direktør for DA, Jacob Holbraad

“Historien vil jo vise, om vi træffer alle de rigtige beslutninger. ”

Adm. Direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen

“Nogen vil måske sætte spørgsmålstegn ved, om det er rigtigt at bruge så mange penge på det, for det kommer til at koste rigtig mange penge, som finansministeren var inde på. Der er ikke nogen tvivl om, vi taler om milliarder af kroner. Men jeg vil altså også minde om, at det handler om akut nødhjælp for at redde danske arbejdspladser.”

Direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen

Posted Under

Skriv et svar