Genetiske undersøgelser hos Statens Serum Institut viser, at de COVID-19-inficerede mink og COVID-19-inficerede personer på minkfarmen ved Hjørring har smittet hinanden Categories: Mink, Smitte, SSI Timelines: _Timeline, SSI

Nyhed fra SSI:

Man kan endnu ikke se, om minkene har smittet menneskene eller omvendt. SSI kan heller ikke sige præcist, hvor længe infektionen har været hos minkene og hos de ramte mennesker, men man er i gang med udvidede analyser og smitteopsporing for at  afdække dette spørgsmål. Der er tale om en lokal smittekæde, for SSI’s prøver viser, at denne udgave af COVID-19-virus har nogle bestemte mutationer til fælles, som kun findes netop hos disse mink og hos de syge personer i Sindal. Den dukker ikke op i virus andre steder i Danmark eller Europa, så det drejer sig tilsyneladende ikke om en udenlandsk smitte.

Der har ikke været hospitalsindlæggelser blandt de COVID-19-syge personer, hvilket kunne tyde på en relativ mild infektion. De genetiske undersøgelser fortsætter som supplement til afklaring af smittekæderne i Sindal blandt dyr og mennesker, så de kan afbrydes i tide.

Posted Under

Skriv et svar