Håndbog: Gode tips til børn og unge om at holde fast i gode vaner med at vaske hænder og holde afstand Categories: Børn og unge, Rapporter og notater, Regeringen, Restriktioner, Skole og uddannelse, Smitte, SST Timelines: _Timeline, Restriktioner for skole og uddannelse (UVM), SST

Nyhed fra SST:

En ny håndbog fra Sundhedsstyrelsen er baseret på adfærdsvidenskab og indeholder helt simple forslag og lette løsninger til, hvordan man på skolerne kan skabe rammer, der gør det nemt at holde afstand og holde en god håndhygiejne uden at tænke for meget over det. Alle forslag er lette at implementere, vedligeholde og kræver få midler. Håndbogen giver forslag til, hvordan man kan undgå smittespredning, når eleverne møder ind og når de holder pauser. Situationer, der normalt er forbundet med sammenstimling, der er en velkendt årsag til smittespredning. Desuden er der forslag til, hvordan man undgår berøring med håndtag, kontakter og andre kontaktpunkter, der også er årsag til smittespredning.

”På skolerne har man været rigtigt gode til hurtigt at omstille sig og få rammerne på plads, så eleverne kunne møde ind til en tryg hverdag. Og eleverne har også været virkelig gode til at tage de nye råd til sig, det gælder både rådene om at vaske hænder ofte og bruge håndsprit og rådene om at holde afstand og undgå kram og tæt kontakt med vennerne. Det kan de godt være stolte af. Men vi ved også, at selvom de gode intentioner er der, kan det være svært at holde fast på længere sigt. Når hverdagen indfinder sig, så glemmer man nemt at holde fast i de gode vaner og her kan håndbogen være en hjælp”

Enhedschef i Sundhedsstyrelsen Niels Sandø

Posted Under

Skriv et svar