Gravide opfordres til at tage imod tilbuddet om vaccination Categories: Børn og unge, Gravide, Regeringen, SST, Vaccination Timelines: _Timeline, Regeringen, SST

Nyhed fra SST:

Gravide har en højere risiko for at få et alvorligt forløb med COVID-19, og sygdom under graviditeten kan desuden øge risikoen for det ufødte barn og for at føde for tidligt. 57% af de gravide er allerede blevet vaccineret, men vaccinationstilslutningen er alligevel lavere end i den øvrige befolkning, og derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen igen alle gravide til at tage imod tilbuddet om vaccination mod COVID-19.

”Under de første bølger af COVID-19 var der kun få gravide, der blev så syge med coronavirus, at de blev indlagt. Under den nuværende tredje bølge hører vi desværre fra landets fødeafdelinger, at de ser et stigende antal af alvorlige forløb hos gravide, der ikke er vaccinerede.”

Bolette Søborg Enhedschef i Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen er i løbende dialog med fødselslæger og jordemødre, som har informeret styrelsen om, at der nu er flere indlagte gravide med covid-19 med alvorlige forløb, end der tidligere har været under pandemien. Der er flere tilfælde af gravide, som er blevet så syge af COVID-19, at de er blevet indlagt på en intensivafdeling. Af de gravide, der har opgivet vaccinationsstatus, har alle været uvaccinerede.

Læs grundlaget for beslutningen om at anbefale vaccination af gravide og ammende i Sundhedsstyrelsens notat: Vedr. vaccination af gravide og ammende

Posted Under

Skriv et svar