Hurtigtest genindføres, og PCR-test opskaleres Categories: Børn og unge, Regeringen, Restriktioner, Smitte, Test Timelines: _Timeline, Regeringen

Nyhed fra SFOS:

For at imødekomme behovet for test har regeringen besluttet at opskalere PCR-kapaciteten til 150.000 test om dagen og samtidig at genindføre hurtigtest med en kapacitet på 100.000 daglige test.

De private leverandører af hurtigtest skal derfor inden for 14 dage etablere et test-setup med 100.000 daglige test. Kapaciteten kan efterfølgende med 14 dages varsel skaleres yderligere op. Det vil derfor være muligt at tilpasse testindsatsen på baggrund af bl.a. smittetryk og efterspørgsel. Der vil således komme en række nye hurtigteststeder fordelt over hele landet, og antallet og placeringen af hurtigteststederne vil i nærmeste fremtid blive planlagt af regionerne i samarbejde med leverandører og kommuner.

”Vi har været forberedte på en situation, hvor smitten kunne stige. Derfor kan vi nu reagere hurtigt. For at sikre nok test til at håndtere situationen skruer vi op får både PCR- og hurtigtest. Både regioner og private leverandører melder klar til at øge kapaciteten. Med den øgede testefterspørgsel kan det dog ikke undgås, at der vil blive mere travlt i testcentrene i spidsbelastningsperioder, og jeg vil derfor gerne opfordre til, at man bruger hele åbningstiden, hvis man har mulighed for det.”

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns

Posted Under

Skriv et svar