Hurtigtest kan bruges til epidemikontrol Categories: Skole og uddannelse, Smitte, SST, Test Timelines: _Timeline, SST

Nyhed fra SST:

En hurtigtest er mindre sikker end en PCR-test, men den har i stedet den fordel, at testen giver et hurtigt svar inden for ca. 15 minutter. På den måde kan smittekæder brydes hurtigere. Som ved PCR-testen gælder også for hurtigtest, at testsvaret kun giver et øjebliksbillede. Hvis du får et negativt testresultat, men senere udvikler symptomer på COVID-19, skal du derfor gå i selvisolation og testes med en PCR-test.

Hurtigtest kan altså være særligt relevante at bruge blandt 15-25 årige på uddannelsesinstitutioner. Især når uddannelsesinstitutionerne åbner igen, hvor man vil kunne teste de studerende to gange om ugen i en begrænset periode. På sigt kan det være med til at holde uddannelsesinstitutioner åbne, selvom der ses smitte med ny coronavirus i samfundet.

”Den store fordel ved hurtigtest er, at man får hurtigt svar. Det kan man bruge strategisk – for hvis man tester en større gruppe på én gang, inden de for eksempel skal på arbejde, så kan man forebygge smitte. I de anbefalinger, vi kommer med i dag, beskriver vi de situationer, hvor det giver bedst mening at få taget en hurtigtest.”

”Ulempen ved hurtigtest er, at de ikke er lige så præcise som PCR-testen. Så hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet, så fraråder vi, at man bruger hurtigtest.”

Vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst

Posted Under

Skriv et svar