Krydsvaccinerede kan få et tredje stik nu Categories: COVID-pas, Regeringen, Revaccination, Vaccination Timelines: _Timeline, Regeringen

Nyhed fra Sundhedsministeriet:

Ca. 145.000 personer i Danmark – primært ansatte i sundheds- og omsorgssektoren – er krydsvaccinerede. Det vil sige, de er vaccinerede med to forskellige vacciner, hvilket for de flestes vedkommende er en kombination af vaccinen fra AstraZeneca og vaccinen fra Pfizer.

”Sundhedspersonalet stod i frontlinjen i kampen mod COVID-19. Og det er netop denne gruppe, som er krydsvaccinerede og nu oplever, at de ikke har samme muligheder som andre for at rejse. Det er selvfølgelig ikke rimeligt, og derfor åbner vi for et tilbud om 3. stik til dem, som måtte ønske det.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

Krydsvaccinerede med ønske et tredje stik vil fra onsdag 6. oktober kunne booke en tid til det tredje stik på de regionale vaccinationscentre via vacciner.dk. Dog skal man være opmærksom på, at der kan være lande, som ikke anerkender to stik med en mRNA-vaccine, hvis der er gået for lang tid mellem stikkene. Det tredje stik giver dermed ingen garanti for indrejsetilladelse.

Posted Under

Skriv et svar