Nordjylland lukker ned Categories: Mink, Plejehjem, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Smitte, SSI, Test Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“De restriktioner, vi fremlægger nu kommer til at få stor betydning for jer og for jeres hverdag. Derfor vil jeg i dag særligt henvende mig til jer – de mere end 280.000 borgere og nordjyder i de syv kommuner, der bliver berørt. Det er Hjørring, det er Frederikshavn, det er Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, det er Thisted, og så er det Læsø. […] Flere tiltag gælder allerede fra i aften. Andre træder i kraft på lørdag eller på mandag. Og alle tiltagene gælder til og med den 3. december. … Fra i aften gælder en kraftig opfordring til jer alle sammen om at blive i jeres egen kommune.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

Vi ved, at 12 personer indtil nu i hvert fald har været smittet med den her nye Cluster 5-variant. De 11 af de 12 er bosiddende i Nordjylland. Vi kender også til ét tilfælde på Midtsjælland. […] Og udover de her sektioner, som statsministeren har nævnt, jamen så er det altså også en opfordring til, at alle borgere i de syv kommuner bliver testet for coronavirus. […] …og så skal den her variant af coronavirus slås helt ned.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“I dag, der deltog jeg i et møde med Det Europæiske Smitte Agentur ECDC og Verdenssundhedsorganisationen WHO – både repræsentanter fra Genève, altså hovedkvarteret og fra europa kontoret, som jo ligger i København. Så det var anerkendte forskere, epidemiologer, virologer, folk med erfaringen inden for kommunikation og så videre, og så videre, der deltog i det møde, og de er enige i, at det er det rigtige, Danmark gør. […] Har vi den perfekte evidens. Nej, det har vi ikke, der er brug for nogle undersøgelser, der bekræfter de undersøgelser, vi allerede har lavet. Der er brug for nogle supplerende undersøgelser, hvor vi også kigger på, hvad det faktisk betyder i forhold til vacciner, og så videre, og så videre. Så der vil komme nuancer til denne her fortælling hen ad vejen. Men det, som WHO og ECDC også sagde: At ja, I bliver nødt til at handle, førend I har den perfekte evidens, fordi det kan vise sig, at det bliver for sent at handle, såfremt den perfekte evidens er skaffet til veje.”

“Det er rigtigt, at de tilfælde vi kender fra Cluster 5, det daterer sig tilbage til august og september, og de segmenteringer, vi har lavet de undersøgelser af virus, vi har lavet siden, har ikke kunnet vise, at det er Cluster 5. Så vi kan simpelthen håbe på, at det ikke længere eksisterer i samme omfang, men i og med det kun er en stikprøve af virus, vi har undersøgt, så kan vi ikke vide det med sikkerhed.”

“Vi kan se, der har været smitte på det plejehjem, men de stammer, der er type derfra, har vist sig at være nogle andre, så på den måde, så er det faktisk en gåde for os. […] Men hvorfor så det lige er denne her Cluster 5, der er kommet i Danmark, det kan jeg heller ikke forklare. Det er jo tilfældighedernes spil.”

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak

“Det er vigtigt for, at vi kan bevare epidemi kontrollen, både i jeres samfund og i jeres kommuner, men det er også vigtigt, for at vi kan bevare epidemi kontrollen i Danmark. Men som I også hører her, så er det også sådan, at verdenssamfundet holder øje med os i forhold til den her situation.”

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

Posted Under

Skriv et svar