Prævalensundersøgelse Del 3: Nye resultater fra undersøgelse om antallet af tidligere smittede med COVID-19 i Danmark Categories: Børn og unge, Mørketal, Rapporter og notater, Smitte, SSI Timelines: _Timeline, Rapporter, SSI

Nyhed fra SSI:

Nu er resultaterne af den 3. runde af denne undersøgelse klar. De dækker månederne september, oktober og november i 2020. Resultaterne er beskrevet i denne rapport. Her følger nogle af de vigtigste budskaber:

  • I slutningen af november havde 3,9% af deltagerne i undersøgelsen antistoffer mod ny-coronavirus i deres blodprøver. Det vil sige, at vores bedste bud på, hvor stor en del af befolkningen, der havde været smittet med COVID-19 frem til begyndelsen af december er 3,9%.
  • Undersøgelsen viser også, at der er flere unge end ældre, der har haft COVID-19, og at dette især var fremtrædende i efteråret. Der var således flest, der havde antistoffer i aldersgruppen fra 12 til 29 år.
  • Man kunne også se, at lidt under en tredjedel af de borgere, som havde antistoffer og havde svaret på et spørgeskema om sygdom, ikke mindedes at have haft symptomer på sygdom i perioden siden 1. februar. De har altså formentlig derfor havde været smittet uden at have haft symptomer.
Posted Under

Skriv et svar