Regeringen indfører på ny krav om Coronapas Categories: COVID-pas, Epidemiloven, Plejehjem, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Retsinformation, Smitte, Test, Vaccination Timelines: _Timeline, Regeringen, Restriktioner for kulturliv, Restriktioner for rejser, Restriktioner for sport og fritid, Retsinformation

Pressemøde:

“På den ene side står vi i Danmark et helt andet sted, end vi gjorde under både første og anden bølge af corona. Det skyldes først og fremmest, at så mange af os har ladet sig vaccinere. Derfor kan vi have et åbent samfund. Vi kan også tåle en større smitte, ligesom vi kan se, at vaccinerne virker. Der er en høj grad af immunitet i befolkningen.”

“Men jeg vil alligevel gerne rette en appel til jer, der arbejder i sundhedsvæsenet. Jeg ved godt, at en del af jer er frustrerede – ikke bare over løn- og arbejdsvilkår… […] Og derfor beder vi også om jeres tålmodighed. Og jeg og vi beder jer om, at I yder ikke bare en indsats, for det gør I fuldt ud allerede, men også en ekstra indsats igen – for Danmark har igen brug for jer.”

“…næsten 88 % af dem, der kan få vaccinen har taget imod tilbuddet, og ca. 400.000 danskere har nu taget imod tredje stik. Vi har en imponerende høj tilslutning til vaccinerne i Danmark sammenlignet med udlandet. Men det er ikke nok, og vi har brug for at få flere med. Vi har brug for at få de sidste med nu. For selv om vaccinerne virker, så beskytter vaccinerne ikke fuldstændig imod smitte. Og lige nu, der spredes smitten blandet andet fra dem, der ikke er vaccinerede til dem, der er vaccinerede – ældre og mennesker i risikogruppen.”

“Jeg synes, det er nemt at leve med coronapasset. Jeg synes, det giver en tryghed for den enkelte, hvis man for eksempel går i biografen eller til koncert, at man ved, at de øvrige gæster også er vaccinerede eller testet negative. […] For alle jer, der ikke er vaccineret, så bliver det selvfølgelig mere besværligt, og sådan mener jeg faktisk også, at det skal være.”

“Og når der er den stigning i smitten, der er nu, så er det, fordi der er en lille gruppe, der ikke spiller efter de spilleregler, man bliver nødt til at spille efter, når der er en pandemi. […] Der er ikke nogen undskyldning for ikke at blive vaccineret, og man bærer et stort ansvar, og det er ikke alene et ansvar for sig selv og for de mennesker, man kommer i kontakt med, men man bærer faktisk også ansvaret for hele det danske samfund lige nu, fordi vi er i forhold til mange andre lande et godt sted.”

“…altså, for nu at sige det, som det er – fra regeringens side, vi står jo side om side med de næsten 90 % af danskerne, der gør dét, der er nødvendigt i den her situation, og derfor er vi jo også meget optaget af, at den sidste gruppe ikke skal have lov til at ødelægge det for den store gruppe.”

“De to ting hænger faktisk utrolig tæt sammen (angående om det handler mest om bekymring for sundhedsvæsenet, eller mest om at lægge pres på de sidste, der ikke er vaccineret).”

“…en lille gruppe potentielt ødelægger det for de fleste af os. Så der er i mine øjne ikke nogen undskyldning – heller ikke af moralsk karakter, for at man ikke går hen og bliver vaccineret, når vi står igen i en pandemi, som er i opblomstring herhjemme.”

“Altså, når så mange mennesker spiller efter reglerne og nogle få ikke gør – ja, så kan vi jo, synes jeg, ikke bare se på, at de få potentielt ødelægger det for de mange, så selvfølgelig overvejer også, om der skal ske yderligere.”

“Altså, jeg kan sige, vi sidder ikke og arbejder med en national nedlukning, så vi håber det ikke. Og jeg vil sige, som statsminister kigger jeg mere i retning af dét, der i virkeligheden blev fra B.T. før – nemlig, kan vi gøre endnu mere i forhold til dem, der ikke ønsker at … altså, det er noget andet, hvis man ikke kan lade sig vaccinere på grund af nogle særlige forhold, det er klart. Men dem, der ikke vil, hvor meget … altså, hvad kan vi gøre dér for, at de få menneskers syn på den her sag ikke ødelægger det for det store flertal.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Vi kender jo alle sammen coronapasset. […] …men der er også foreslået to ændringer, som jeg også lige vil gennemgå her:
Det ene er, at immunnitet efter overstået sygdom, altså hvis man har haft coronavirus, der bliver det foreslået ændret til at vare i 6 måneder, og det betyder, at perioden, hvor man har et aktivt coronapas, som følge af immunitet efter smitte, nedsættes fra 12 måneder, som vi kendte tidligere, til nu 6 måneder. Og så indstilles det, at coronapas skal gælde for alle fra 15 år og opefter – det var tidligere 16 år.”

“Vi er klar til at tage de tiltag, der skal til og gøre dem tidsnok, til de har en effekt.”

“…ekspertrapporten, som netop beskriver – hverdag med øget beredskab – altså, hvad er hverdagen under en pandemi. Og det er dén, vi går frem efter i Sundhedsministeriet, som danner grundlag for den måde, som os og vores styrelser, kommunerne, regionerne – alle, arbejder med at håndtere epidemien.”

“…vi skal højere op (ang. vaccinationstilslutningen), men jeg tror ikke på, vi kommer højere op ved at indføre sådan noget tvang, men frivillighedens(vej)…”

“…igennem de sidste mange, mange måneder – har vi været blandt de lande i verden, der har testet aller-allermest. Det er en stor investering, men det er en klog investering, for det gør, at vi har høj grad af epidemikontrol.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“Vaccinerne er ekstremt effektive. De to vacciner, som primært er dem, vi har brugt i Danmark, er nogle af de allermest sikre og effektive vacciner, som jeg har set i de 30 år, jeg har arbejdet på området.”

“…den anden forklaring er også, at der er har jo hele tiden været en uvaccineret del af befolkningen – og det er jo ca. 76 % (red. burde have været 12% over 12 år) af befolkningen, som ikke er vaccineret, og vi har hele tiden vidst, at der ville være en epidemi, og epidemien ville udvikle sig blandt de uvaccinerede.”

“Og så sker der groft sagt dét, at epidemien, som udvikler sig blandt uvaccinerede, som primært er børn og unge, skvulper over på forældregenerationen, skvulper over på bedsteforældregenerationen. Og særligt de ældre og sårbare på trods af, de er færdigvaccinerede, de har en øget risiko for, hvis de bliver smittede og bliver syge.”

“…hvis vi ikke gør dét, også i lyset af vaccinations- og revaccinationsindsats, så bliver sygehusvæsenet udfordret henover december, januar. Og der må jeg bare sige – den her vinter har sygehusvæsenet i Danmark en mindre robusthed, end vi havde sidste år.”

“Det aller-allervigtigste, det allervigtigste, det er: Tag vaccinen! Og jeg har sagt det før, jeg vil gerne gentage det her – det er ikke for at skræmme nogen, men man lever livet farligt i Danmark denne her vinter, hvis man er uvaccineret voksen – så tag vaccinen! Også, hvis du er i 20’erne og føler dig usårlig – du lever livet farligt! Delta er ikke for børn – den er heller ikke for unge!”

“Og der er da ingen tvivl overhovedet om, at vaccinerne er det allermest effektive våben, vi har.”

Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm

“Hvem er det, der bliver smittet. Vi har hørt det. Den allerhøjeste smitte ser vi hos dem, der endnu ikke har sagt ja tak til vaccinationen.”

Direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum

Posted Under

Skriv et svar