Skoler og institutioner åbner i yderligere 8 kommuner fra den 14. april 2021 Categories: Børn og unge, Epidemiloven, Regeringen, Restriktioner, Skole og uddannelse, Smitte, Test Timelines: _Timeline, Regeringen, Restriktioner for skole og uddannelse (UVM)

Nyhed fra UVM:

På mandag kan otte sjællandske kommuner igen åbne for skoler og uddannelsesinstitutioner. Det sker efter anbefaling fra Epidemikommissionen. De otte kommuner, som må åbne på mandag, er Høje Taastrup, Helsingør, Halsnæs, Brøndby, Vallensbæk, Albertslund, Gladsaxe og Fredensborg. Genåbningen betyder, at elever kursister og deltagere kan møde frem, som følger:

Fuldt fremmøde

  • Efterskoler, frie fagskoler og kostafdelinger på fri- og privatskoler på grundskoleområdet
  • Børnehaveklasse til og med 4. klassetrin
  • Elever i certifikatfag, certifikatlignende fag og skolepraktik i erhvervsuddannelser
  • Ledige AMU-kursister, som har kurser af mere end fem dages varighed
  • Elever på erhvervsuddannelser, fodterapeutuddannelsen og lokomotivføreruddannelsen, hvor den praktiske undervisning udgør en væsentlig forudsætning for elevens deltagelse i den afsluttende prøve, herunder svendeprøve, og som forventes at afslutte deres uddannelse inden den 1. august 2021.

Delvist fremmøde

  • Elever fra 5.-10. klasse og elever på ungdoms- og voksenuddannelserne kan vende tilbage med 50 pct. fysisk fremmøde. Det betyder skiftevis en uges fremmødeundervisning og en uges fjernundervisning under forudsætning af test. Skoler og institutioner skal så vidt muligt sikre, at halvdelen af eleverne møder frem hver uge, men fordelingen af eleverne mellem ugerne kan ske klassevist eller efter årgang
  • Alle elever på ungdoms- og voksenuddannelser, som er indskrevet på en kostafdeling, kan fremmøde fuldt ud for så vidt angår deres ophold på kostafdelingen. I undervisningen skal de følge uddannelsens bestemmelser.
Posted Under

Skriv et svar