Smitte blandt skolebørnene på hidtil højeste niveau under hele pandemien Categories: Børn og unge, Skole og uddannelse, Smitte, SSI, Test Timelines: _Timeline, SSI

Nyhed fra SSI:

Det daglige antal nye smittede med covid-19 er nu over niveauet på samme tid sidste år (red. den er på niveau med december, da landet blev lukket ned). Smitten er steget markant siden midten af september, og det stiger fortsat.

Smitten er højest blandt skolebørn i alderen 6-11 år. Her ser man nu en incidens på 1.328 tilfælde pr. 100.000. Dette viser sig også ved et højt antal af covid-19-udbrud på skolerne. Det gælder særligt i indskoling og på mellemtrinet samt blandt personalet i grundskolerne. Den næsthøjeste smitte ses nu blandt de 40-49 årige med 466 bekræftede tilfælde pr. 100.000 og på nogenlunde samme niveau som de 12-15 årige med med 463 bekræftede tilfælde per. 100.000.

”Det er tydeligt at det er børnene, der lige nu bærer smitten, og vi ser også at de bringer den videre ind i familierne og de nære kontakter. Så selvom børnene måske ikke bliver så syge af covid-19, så kan personer tæt på dem blive smittet og blive syge.”

Rebecca Legarth, Afdelingslæge, Infektionsepidemiologi og Forebyggelse ved Statens Serum Institut

OBS: Jf. data har smitten hele tiden været størst blandt børn og unge. 
Det er ikke noget nyt.
Posted Under

Skriv et svar