Sundhedsstyrelsen anbefaler vacciner til børn mellem 5 og 11 år – for at stoppe smitten Categories: Børn og unge, Lægemiddelstyrelsen, Pressemøde, Regeringen, Skole og uddannelse, Smitte, SSI, SST, Vaccination Timelines: _Timeline, Regeringen, SSI, SST

Pressemøde:

(Dette pressemøde er ikke skrifteligt refereret – se video i link)

Sundhedsstyrelsen har sammen med en ekspertgruppe gennemgået det faglige grundlag for vaccination af børnene. Sundhedsstyrelsens vurdering er, at det er sikkert og effektivt at vaccinere børn mod COVID-19.

Der er gjort alt for at holde skolerne åbne med test og forebyggende initiativer, men vi må konstatere, at der er meget smitte, og at det ikke er tilstrækkeligt. Det har stor betydning for både børn og forældres hverdag. Vaccinerne kan være medvirkende til, at børnene får en normal hverdag tilbage.

Den smitsomme deltavariant medvirker til, at der lige nu er en høj grad af smitte blandt de yngre børn og smitten spreder sig fra børnene til forældre og bedsteforældre. Når Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccinationen af børn er det for at nedbringe smitten og stoppe smittekæder og for at øge immuniteten i befolkningen. Det er vigtigt for at få kontrol med epidemien, og vaccinen kan være med til at reducere smitten betydeligt. Den mindsker risikoen for at børnene smitter søskende, forældre og bedsteforældre. Der er brug for immunitet i børnegruppen for at få styr på epidemien.

OBS: Smitten har hele tiden været højst blandt børn og unge, målt pr. 100.000 indbyggere. Det er ikke ny viden.

Det er sjældent, at børn bliver alvorligt syge med COVID-19, men børnene kan risikere at smitte deres forældre og bedsteforældre, der kan blive syge. Selv om beskyttelse af børnene ikke er det primære mål, kan vaccination af de 5-11-årige give en større sikkerhed og tryghed for det enkelte barn og familien, fordi det mindsker risikoen for at smitte sårbare familiemedlemmer. Samtidig kan vaccination være med til at sikre, at børnene får en mere normal hverdag uden risiko for hjemsendelser fra skoler, behov for testning, smitteopsporing mv.

Børnene anbefales at få vaccinen for samfundets skyld, for familiens skyld og for barnets egen trivsel.

Posted Under

Skriv et svar