Sundhedsstyrelsen manipulerer med nyhedsmeddelelsen om, at de stopper med at anvende Moderna til unge under 18 år – Moderna vil fortsat blive anvendt! Categories: Børn og unge, Skole og uddannelse, Smitte, SST, Vaccination Timelines: _Timeline, SST

Nyhed fra SST:

Sundhedsstyrelsen manipulerer med nyhedsindlæg af den 6. oktober 2021 ved at rette i citat af enhedschef Bolette Søborg.

Citatet som Sundhedsstyrelsen retter lyder oprindeligt:

”I Danmark har det hidtil været sådan, at børn og unge i alderen 12-17 år fortrinsvis er blevet inviteret til at modtage COVID-19 vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Ud fra er forsigtighedsprincip vil vi fremadrettet udelukkende invitere børn og unge til at modtage denne vaccine, ikke mindst i lyset af, at det er for denne vaccine, at der eksisterer den største mængde data fra brugen til børn og unge fra især USA og Israel.”

Det rettes til:

”I Danmark har det hidtil været sådan, at børn og unge i alderen 12-17 år fortrinsvis er blevet inviteret til at modtage COVID-19 vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Vi vil fortsætte med at invitere børn og unge til at modtage denne vaccine, ikke mindst i lyset af, at det er for denne vaccine, at der eksisterer den største mængde data fra brugen til børn og unge fra især USA og Israel.”

Dette gør Sundhedsstyrelsen uden at orientere om rettelsen. Overfor TV2 Nyheder præciserer Sundhedsstyrelsen, at Moderna ikke er taget ud af brug for børn og unge under 18 år.

“Vi vidste, at der ville blive meldt ud fra Norge og Sverige, og derfor ville Sundhedsstyrelsen understrege, at der ikke var ændret noget fra dansk side.”

Pressechef Tina Guldmann Gustavsen

Posted Under

Skriv et svar