“Vi er i fuld gang med at åbne det danske samfund op igen…” Categories: Epidemiloven, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Test Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“Når vi nu begynder at åbne de danske grænser op, så bliver det med restriktioner. […] Vi gennemfører altså en kontrolleret åbning af grænsen til vores nabolande Tyskland, Norge og Island. Det gør vi i høj grad, vil vi gerne understrege, af hensyn til turismen i Danmark. […] På den anden side af sommeren, der sigter vi mod at åbne for øvrige EU, Schengen-lande og for Storbritannien.”

“At lukke grænsen, det var en regeringsbeslutning.”

“Vi har valgt i Danmark at tilrettelægge vores arbejde sådan, at vi har sammensat en bred myndighedsgruppe, fordi det her jo startet som en sundhedskrise, men blev en krise, der rækker langt bredere for os alle sammen, end kun det rent sundhedsfaglige. […] Vi valgte at basere vores arbejde på en, en bred rådgivning fra flere forskellige myndigheder.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Regeringen har gennem hele krisen haft den linje, at vi udviser betydelig forsigtighed for ikke at risikere, at vi sætter den positive udvikling, som vi har kæmpet så hårdt for, over styr.”

“Vi har igennem de seneste måneder arbejdet intenst på at øge vores testkapacitet, så flere kan blive testede. Som led i den nationale teststrategi er der åbnet for markant øget testning bredt i befolkningen gennem Testcenter Danmark.”

Justitsminister Nick Hækkerup (S)

“Den (genåbning af de danske grænser) bygger jo på et forsigtighedsprincip, som er rigtigt vigtigt for os – har været vigtig for os hele tiden.”

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S)

“Det er vigtigt, vi gør det (genåbning af de danske grænser) kontrolleret og med stor forsigtighed.”

“Og så er det jo sådan, at ekspertgruppen, vi har under Statens Serum Institut, jamen, de arbejder hele tiden på at blive klogere og udvikle regnemodeller for at give os det bedst mulige grundlag at træffe beslutninger ud fra. Men det er med kæmpe store forbehold. Der findes ikke meget evidens (angående COVID-19) i den her verden…”

“…det er et entydigt politisk ansvar, som man må være klar til at påtage sig i en regering, selvfølgelig efter at have rådført sig med de forskellige myndigheder – her er Sundhedsstyrelsen jo en af myndighederne, som vi rådfører os med. Statens Serum Institut er en anden, lige såvel som vi er medlem af WHO og rådgives fra anden hånd også. Og det er så den brede myndighedsrådgivning, som vi træffer beslutning ud fra.”

“Når vi vælger at ændre epidemiloven, så er det jo fordi, vi vurderer, at det er nødvendigt at få nogle værktøjer i værktøjskassen, vi jo ikke havde på daværende tidspunkt. […] der var høringssvar dengang, fra blandt andet fra Sundhedsstyrelsen, hvor de på dele af de elementer, der mente de, at det var nok for langt at gå. […] Hvis man venter på evidensen, på perfektionen, så taber man til epidemien, fordi hastighed er afgørende.” 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“Det er dét, vi har valgt for Danmark, og det er et forsigtighedsprincip.”

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S)

Posted Under

Skriv et svar