Vi er nu gået på niveau 5 i varslingssystemet – altså det højeste niveau Categories: Bivirkninger, Børn og unge, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Smitte, Test Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“I Danmark er vi nødt til igen at skærpe indsatsen. De restriktioner, vi har, er ikke nok.”

“I det øjeblik vaccinerne rammer dansk jord, der skal de ud og virke.”

“For det første skal vi selvfølgelig undgå, at der kommer mere smitte til Danmark. […] For det andet, så skal vi finde, og vi skal bryde smittekæder. […] For det tredje, så er der restriktionerne og vores adfærd hver især.”

“Regeringen har derfor besluttet, at myndighederne hurtigst muligt skal sikre, at personalet på plejecentre i alle regioner kan hurtigtestes. Og der skal udvikles modeller, også, for test af personale i eksempelvis daginstitutionerne.”

“Hvis vi får leveret så mange vacciner til Danmark, så vi kan komme op og vaccinere 100.000 om dagen, så gør vi det.”

“Er det rimeligt, at der er rigtig mange butikker, eksempelvis, restauranter, liberale erhverv, der ikke kan få lov til at møde ind på arbejde, for at vi så mødes i mere festligt lag med venner og bekendte? Det vil jo ikke i regeringens øjne være den rigtig balance.”

“Altså, jeg vil være helt ærlig og sige, at udgangsforbud er der ingen af os, der står heroppe, der har lyst til at få indført i Danmark. […] Men jeg vil gerne gøre fuldstændig gældende, at udgangsforbuddet er det absolut sidste, der står i bogen. Absolut sidste.”

“Altså, der er ikke så mange flere værktøjer i den berømte værktøjskasse. Altså, vi står med en reel nedlukning af Danmark nu.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Og situationen i England nu her, nogle uger efter, viser, hvor farlig denne her virus er. Hvad den har af potentiale til at gøre ved sundhedsvæsenet. Bare alene de seneste dage har vi jo set billeder af ambulancer holde i kø uden for hospitaler i London for at indlægge patienter på deres sengeafdelinger.”

“Vi begynder jo selvfølgelig at kunne se effekten af vores vaccineindsats på indlæggelser og dødstal, efterhånden som ugerne kommer til at gå. Men der vil altså gå et stykke tid, før vi for alvor kan se effekten og også effekten på smittetallene.”

“Det her, det er et kapløb. Et kapløb mellem en ny, meget smitsom mutation, en ny, meget smitsom variant, og vores vacciner. Det kapløb, det skal vi vinde.”

“Nu har vi over 1.000 medarbejdere ansat på fire forskellige adresser i smitteopsporingen. Og vi opskalerer yderligere.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“…vores sundhedsvæsen, særligt vores sygehusvæsen er spidsbelastet og har været spidsbelastet længe, og det er ikke godt.”

“Det er ikke sådan, at man nødvendigvis skal se fem. Hvis man kan se færre, så er det også en fordel. Og man har ikke mere end fem hjemme i sit hus inklusive sin husstand.”

“Altså vores prioriteringsrækkefølge (angående vaccine-udrulning) er jo fuldstændig faglig begrundet, og det handler om at forebygge sygdom og død. Så handler det også om at forebygge smitte blandt vores sundhedspersonale, som varetager kritiske funktioner.”

“Det er ikke sådan, at børn ikke kan bære smitten eller selv blive smittet, men de er mindre tilbøjelige til det. Og de bliver i hvert fald ikke alvorligt syge. Så børn er ikke nogen særlig risikogruppe.”

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

“Den handler faktisk også om at få den bedst mulige effekt af vores vaccine. Og selvom vi har rigtig effektive vacciner på vej, så er det jo oplagt, de virker kun, hvis vi giver dem til nogen, der ikke er blevet syge. Og hvis ikke det sker, så kommer vi til at betale prisen som samfund i form af sygdom, død og belastning af vores sundhedsvæsen.”

“Vi har oplevet eksponentiel vækst på to tidspunkter i epidemien. Vi har oplevet det i foråret. Vi har oplevet det i december. Og i begge tilfælde har det lagt vores sundhedssystem under kæmpestort pres. Og det er altså den afgørende grund til, at vi ikke må komme tilbage i eksponentiel vækst igen.”

“Når vi har en mere smitsom virus, så skal vi have flere vaccineret, før vi har flokimmunitet.”

Direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum

“Heldigvis har vi nogle gode redskaber, udover dem der allerede nu er beskrevet, til at komme de her vira til livs, nemlig vaccinerne.”

“Derudover er vi så i fuld sving nu at overvåge den første vaccine fra Lægemiddelstyrelsen, og det gør vi i et helt særlig tæt setup, så man kan føle sig tryg ved, at der er styr på, at det går, som det skal.”

“…jeg vil gerne indledningsvis sige, at det har aldrig gået hurtigere med udvikling og godkendelse af lægemidler end det, vi ser i øjeblikket.”

“Vi står alle sammen og vil gerne have, at det her kommer ud over stepperne, men hvad vi ikke vil have, det er, at vi sender en vaccine ud, som viser sig at have fejl, måske endda ikke virke tilstrækkeligt eller, Gud forbyde det, hvis man vil bruge det udtryk, har alvorlige bivirkninger, man har overset.”

Direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz

Posted Under

Skriv et svar