“Vi har i Danmark fået corona smitten under kontrol…” Categories: Epidemiloven, Mundbind, Plejehjem, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Skole og uddannelse, Smitte, Test Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“…offentliggør vi i dag en ny offensiv teststrategi. […] Fra test af relativ få engang, så er vi nu et af de lande i verden, der tester allerflest pr. indbygger. […] Nu, hvor vi har virus under kontrol, så skal myndighederne også sætte ind med en effektiv smitteopsporing. Når en person konstateres smittet, så vil myndighederne, allerede fra den her uge, begynde at opspore, hvem den smittede har været i kontakt med.” 

“…altså, vi er jo ved at være dér nu, hvor vi har åbnet ganske meget…”

“…samlet set er vi ved at have åbnet ganske meget”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Den nationale teststrategi, vi lægger frem i dag, baserer sig på tre elementer: test, opsporing, isolation.” 

“…epidemiloven har jo givet mulighed for, og det er også, som det jo er offentliggjort, af Styrelsen for Patientsikkerhed, at de har nu et lille antal gange, men de har været nødsaget til at indføre tvangsisolation af borgere.” 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“I forhold til at isolere den syge og den smittefarlige, så er udfordringen ved denne her nye coronavirus, at man jo kan smitte, også selvom man ikke har symptomer. Der adskiller denne her sygdom sig fra mange andre, som vi har kendt tidligere.” 

“…vi har kigget meget nøje på dokumentation for den generelle anbefaling for at bruge mundbind i det offentlige rum. Og vi har også drøftet med vores kolleger i de andre nordiske lande. Og der er vi enige om, at vi kan ikke se, at der er så stærk dokumentation for at komme ud med så drastisk en anbefaling, som at alle anvender mundbind i det offentlige rum.” 

“…et af de største paradigmeskifter i dét, vi gør nu, det er, at vi i meget stor grad begynder at tilbyde test til personer uden symptomer.” 

Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

“Der er ingen lande, der har set en egentlig anden bølge endnu. Der er lande, der har set, at smittespredning går lidt op og lidt ned. Og jeg kan ikke forestille mig i Danmark, at man vil lade en anden bølge udvikle sig – forstået som en stor epidemi, den vil vi begrænse i opløbet. Så jeg ser ikke en anden bølge foran mig.” 

Direktør for Statens Serum Instituttet Kåre Mølbak

Posted Under

Skriv et svar