“Vi skal se den nye virkelighed i øjnene…” Categories: Børn og unge, Mundbind, Plejehjem, Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Skole og uddannelse, Smitte, Test Timelines: _Timeline, Regeringen

Pressemøde:

“Jeg siger det her, fordi jeg bliver nødt til at minde os alle sammen om, at vi skal se den nye virkelighed i øjnene. Virus er her, og den er lige så smitsom, som den var tidligere, og det kommer ikke til at gå uden om Danmark. Og for at bremse udviklingen, så bliver vi nødt til at begrænse den samlede aktivitet i samfundet. Eller sagt med andre ord, for at noget kan være åbent, så er der noget andet, der nu må lukke ned. Det betyder jo også, at vi skal vælge, hvad skal være åbent, og hvad skal være lukket. […] Derfor forlænger vi de restriktioner, som allerede er indført, frem til 2. januar, altså året ud. […] Men der vil også være restriktioner, som vi skærper: Krav om mundbind udvides.”

“Derudover kommer der to tiltag, som gælder fra på mandag og fire uger frem. Og det er to tiltag, som vurderes at være nødvendige for, at smitten kan blive slået ned nu. For det første, så sænker vi forsamlingsforbuddet fra 50 personer til ti personer. Så vi begrænser antallet, vi ses med – altså på én og samme tid. For det andet, så beder myndighederne nu alle om at begrænse antallet af, hvor mange forskellige personer man ser privat. Ud over dem, man bor sammen med, går på arbejde eller i skole sammen med og eventuelt har fritidsaktiviteter med, så bør man i det hele taget ikke ses med mere end ti forskellige personer.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“I Polen er de i gang med at omdanne deres nationalstadion i Warszawa til et felthospital.”

“Kapaciteten i vores sundhedsvæsen er dén, at vi har 405 intensive sengepladser på de danske sygehuse. Dem er vi klar til at øge kapaciteten af, således at der kan laves 300 nye intensive sengepladser. “

“Vi ved, at denne her sygdom rammer jo særligt hårdt, dem der er i vores risikogrupper. I Danmark er der beregnet 600.000 indbyggere, som er i særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb. […] Men der er ingen, der kan vide sig sikre. […] Sygdommen kan også ramme hårdt og give et hårdt sygdomsforløb også med alvorlige senfølger til alle – også alle på tværs af alder.”

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)

“Mundbind – i forhold til mundbind, så ikke blot forlænger vi kravene om mundbind i den kollektive trafik, og når man står op på en café, en restaurant og så videre, men vi udvider også kravet om mundbind til at gælde i detailhandlen, kulturinstitutioner, når man går ind ad døren på sygehuset eller ind ad døren hos lægen eller tandlægen og så videre. Dét gør vi, fordi smitte trykket nu har nået så højt et niveau i Danmark, hvor det er noget, som vi ved vil give noget ekstra beskyttelse og samtidig, så kan vi jo også godt forklare det og forsvare det i forhold til, vi ved godt, vi generer nogle mennesker med at gå med mundbind.”

“Men nu gør vi det endnu mere tydeligt – hold dig til få personer, hold dig til de samme personer. Når du ses, så hold det kort. Prøv at holde det udendørs i stedet for indendørs. Og vi siger så også: Hold dig til en fast lille omgangskreds på max ti forskellige personer, ud over din husstand. Hvis det kan lade sig gøre, så mød hinanden udenfor. Aflys aftaler med folk, som du ikke ser særlig tit, hvis det er nogen, du ikke har set de sidste tre-fire måneder, og du ses måske kun et par gange om året, så udskyd og aflys aftalen. […] Det er noget, der påvirker vores sociale og mentale trivsel og mange familier. Og derfor har vi også besluttet, at det er noget, vi vil løbende revurdere og senest om fire uger…”

“Jeg er også nødt til at være ærlig og sige, at vi har ikke den perfekte evidens for mundbind. Og det er jo noget, vi også har diskuteret før, fordi vi sagde jo faktisk noget andet i foråret, hvor vi ikke var overbeviste om det. Men vi er blevet overbevist om, at der, blandt andet udenlandske erfaringer og nyere dokumentation, så der er i vores lys tilstrækkelig dokumentation til, at vi kan se, vi får et supplerende beskyttelse ved at bruge mundbind. Og det er også dét, der anbefales af myndighederne i udlandet. Det anbefales også af det europæiske smitte agentur, som så sent som i går, tror jeg, udsendte en ny og opdateret retningslinje. Det anbefales også af WHO. Så, så der står vi på solid grund. Og jeg ved godt, der er nogen, der udfordrer og siger, at der mangler evidens og sådan noget, men der er rigelig dokumentation for, at vi i den nuværende situation kan tage det ind.”

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

“Alle de parametre, som jeg snakker om her, de peger desværre den forkerte vej. De peger ind i en en epidemi, der er i acceleration, og derfor er det nødvendigt at handle.”

“…I øjeblikket er der 697, der er registreret. Og vi har lavet et review af dødsattesterne på en, på en stor stikprøve af de her patienter, og det er over 95 procent, der er døde af en diagnose, der er forenelig med og død af corona. Så, så på den måde er der ingen tvivl om, at langt, langt hovedparten af de her patienter, de er, de er døde af corona.”

Faglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak

Posted Under

Skriv et svar