“Vi står her igen for at præsentere en række nye tiltag i indsatsen mod Corona…” Categories: Pressemøde, Regeringen, Restriktioner, Smitte Timelines: _Timeline, Regeringen, Restriktioner for rejser

Pressemøde:

“Vi skal stå sammen ved at holde afstand. Hvis alt for mange bliver smittet på samme tidspunkt, så risikerer vi, at sundhedsvæsenet bryder sammen, og det er det, vi gør alt, hvad vi kan for at undgå nu.”

“Alle sygehuse i Danmark har i dag fået besked på at lukke for al normal aktivitet i sundhedsvæsenet. Alt det, der ikke er nødvendigt, skal lukke ned nu.” 

“Mange vil få udskudt deres operation, hvis den ikke er akut. […] Og det betyder allerede nu, at vi kommer til at se ind i et sundhedsvæsen, der også på den anden side af corona, kommer til at blive overbebyrdet.” 

“Fra i morgen klokken 12, der lukker de danske grænser midlertidigt. […] Danske statsborgere kan altid komme ind i Danmark. […] Jeg vil også allerede nu sige, at I skal forvente at se forsvaret ved grænsen.”

“…som dansk statsminister, så vælger jeg den strategi, som jeg mener er den rigtige på baggrund af de anbefalinger, vi får fra danske myndigheder.”

“Det viste sig, at “myndighederne” ikke havde anbefalet nedlukning af de danske grænser – det var en politisk beslutning.”

Statsminister Mette Frederiksen (S)

“Vi siger nu til alle udlændinge, som ønsker at besøge Danmark, at de kun skal rejse hertil, hvis de har anerkendelsesværdigt formål – at de bliver afvist ved grænsen, hvis de ikke har det.”

Justitsminister Nick Hækkerup (S)

Posted Under

Skriv et svar